joi, 15 decembrie 2011

Coca-Cola

         Veti bea o Coca-cola sau un Pepsi în sanatatea noastra ?
          Cum Coca-Cola si Pepsi-Cola NE AJUTA!!!
          Extras dintr-un articol al lui Anonymous de marti 17 ianuarie 11:38:44

  Ce este mai bun decât sa fie însotit prânzul nostru sau pizza de la cina de o Coca-Cola rece Racoritoare, digestiva si mai ales fara de moarte. Nu cumva însa, în spatele acestora se ascunde ceva ? Exista ceva ce nu stim ? Ce este, în fine, acest lichid negru spumant pe care-l numim Coca-Cola ? Cititi
      - În multe state ale Statelor Unite ale Americii politistii cara doua galoane de Coca-Cola într-un camion ca sa curete sângele de pe drumuri în urma accidentelor.

      - Daca puneti o friptura (o bucata de carne) într-un bol cu Coca-Cola va disparea dupa doua zile.
      - Ca sa curatati o toaleta turnati în scoica WC-ului o Coca-Cola si lasati cunoscutul gust sa stea pentru o ora dupa care trageti apa. Se va fi curatat în mod impecabil si va straluci de curatenie. Acidul citric al Coca-Colei face sa dispara toatele petele colorante de pe suprafetele sticloase si de pe portelanuri.
      - Ca sa scoateti rugina de pe aparatoarele cromate ale autovehiculelor frecati cu o bucata de folie de aluminiu mototolita si înmuiata în Coca-Cola.
      - Ca sa curatati contactele (polii) unei baterii auto de coroziuni varsati peste acestea o Coca-Cola.
      - Ca sa slabiti un surub ruginit (cu piulita) puneti deasupra lui o cârpa înmuiata cu Coca-Cola pentru câteva minute. Petele de rugina, în general, se înlatura dintr-o singura miscare daca puneti peste acestea o cârpa înmuiata cu Coca-Cola.
      - Ca sa scoateti petele de grasime de pe haine adaugati o Coca-Cola în masina de spalat împreuna cu detergentul si demarati programul normal de spalare. Coca-Cola ajuta la eliminarea petelor. Sau la spalatul cu mâna, varsati Coca-Cola peste pata împreuna cu detergentul si apoi frecati în mod ciclic.
      - De asemenea, Coca-Cola ajuta la eliminarea petelor si neclaritatilor de pe parbriz.
      - Coca-Cola are acid fosforic cu pH 2,8 (3,4 dupa altii !) Poate sa dizolve un cui în timp de patru zile. (PH-ul are valori cuprinse între 1 pentru acizi si 14 pentru baze. Un pH de 7 se considera neutru.)
      - Ca sa se transporte principala solutie concentrata de Coca-Cola ar trebuie ca si camionul-transportor (cisterna) sa utilizeze semnul Hazardous Material, care înseamna Produs de mare pericol.
      - Firmele care dispun de Coca-Cola o folosesc ca sa curete motoarele camioanelor lor de mai bine de douazeci de ani !
                Acest produs îl bem !
      Normal ca-l folosim si pentru a curata petele noastre.
      Si pe deasupra platim pentru asta ! Corect ?
                Informativ :
      - Valoarea medie pentru aciditatea racoritoarelor gazoase este de 3,4. Aceasta cantitate de acid este suficient de puternica ca sa dizolve dinti si oase ! Corpul nostru înceteaza sa mai construiasca oasele aproximativ la vârsta de 30 de ani. Dupa aceasta vârsta oasele încep sa se dizolve în fiecare an prin intermediul urinei noastre, depinzând însa întotdeauna de aciditatea mâncarii pe care o ingeram. Calciul diluat ajunge în artere, în vasele sanguine, în piele, în tesuturi si în diverse organe (în rinichi rezultatul este formarea pietrelor renale).
      - Racoritoarele nu au deloc elemente naturale (în comparatie cu vitaminele si apa naturala). Contin mult zahar, au o mare aciditate si coloranti. Multi oameni prefera sa bea bauturi gazoase dupa fiecare masa. Va imaginati care este consecinta ?
           Consecinta ?!
      - Corpul nostru are o temperatura indicativa de 37 grade Celsius pentru procesul digestiei enzimelor. Temperatura racoritoarelor gazoase este cu mult mai scazuta de 37, de mult ori apropiata de zero grade. Aceasta diferenta de temperatura are ca rezultat influentarea procesului de prelucrare a enzimelor si generarea stresului în sistemul nostru digestiv determinând ca acesta sa digere mai putina mâncare. În realitate mâncarea fermenteaza. Mâncarea fermentata genereaza mirosuri urâte, gaze, putreziciune si toxine, care sunt absorbite de catre intestine si astfel intra în sânge de unde se distribuie în întregul organism. Aceasta raspândire a toxinelor contribuie la generarea diferitelor boli.
                Câteva exemple :
      - Acum câteva luni a avut loc un concurs la Universitatea din Delhi : Cine va bea mai multa Coca-Cola ? Câstigatorul a baut 8 sticle si a murit pe loc din cauza supra-dozei de bioxid colorant (cernelat) în sânge si a lipsei oxigenarii. De atunci, decanul a interzis categoric racoritoarele gazoase la bufetul universitatii.
      - Cineva a pus un dinte spart într-o sticla cu Pepsi-Cola ; în timp de zece zile acesta s-a dizolvat ! Dintii si oasele sunt singurele parti umane care ramân intacte destul de mult timp dupa moartea noastra.
            Va imaginati ce poate face aceasta racoritoare sensibilelor noastre intestine si în ce hal poate ajunge interiorul stomacului nastru?

joi, 8 decembrie 2011

joi, 1 decembrie 2011

De ce iubesc Romania

De  ce iubesc Romania ?Nu pot sa zic ca o iubesc indeajuns deoarece nu e ceea ce ma asteptam eu .Vroiam mai multa indulgenta.De ce nu ma pot  bucura de armonia dn jurul meu , sa pot visa sa pot iesi pe strada  fara sa fiu atacata de cineva,sau de vorbe urate.O iubesc pentru ca aici m-am nacut si mi-a oferit cat de cat bucuria de care am avut nevoie .Este o tara destul de frumoasa si o apreciez asa cum este ea dar ma astept ca pe viitor ca ea sa-mi ofere mai multa fericire .

vineri, 18 noiembrie 2011

Soapte de toamna

  E o zi de noiembrie friguroasa.Ea priveste pe geam gandindu-se la el.O lacrima ii curge incet pe obrazul cald si imbujorat.Ochii ei devin de un albastru cald ca marea albastra si limpede si inima ii bate din ce in ce mai tare .Incearca sa inteleaga de ce simte acel sentiment ca si cum i-ar strapunge inima..Era 17 noiembrie .Era frig si o armonie monotona.Isi trage jacheta ,si porneste spre biblioteca municipala pentru a-si prezenta cartea .
  Gata ajunsa ,incepe a-si prezenta cartea .
  " Era frig. Eram pe o banca pustie,trista deoarece nu mai stiam ce e increderea in mine ,ce e iubirea.In timp ce suspinam langa mine se aseaza un baiat cu o privire de inger cu un zambet luminos si stralucitor si cu o voce calda imi sopteste : Buna! : .Imi ridic privirea spre el  cu ochii inlacrimati confuza il privesc dar,cobor privirea ma ridic si plec plangand spre casa.Ajunsa acasa,ma retrag in camera mea fara a ezita imi deschid jurnalul si scriu.:Mi-e greu fara el,el nu mai este.Cum as putea sterge toate amintirile?Cum pot sa fac sa nu ma mai gandesc la el.Trebuie sa-mi revin,dar nu pot.Nu pot sa privesc pe altcineva,stiind ca el a fost si va fii in continuare iubirea mea.Inlacrimata,adorm usor cu gandul intunecat si rosie in obraji.
  Dimineata,ma duc inapoi in parc unde am fost si ieri,pentru a putea medita si uita de tot,in speranta ca ma pot relaxa.In timp ce faceam cateva poze langa mine apare acelasi baiat de ieri.
    -Buna,eu sunt Ionut.
    -Buna.
    -As dori sa-ti aflu numele.
    -Cred ca e mai bine sa plec.
    -Nu stai,te rog! Scuza-ma ca am fost cam obraznic dar de ieri ma gandesc la tine.Nu inteleg de ce te feresti de mine.
   -Nu sunt pregatita de conversatii,vreau doar sa fiu singura.
   -Vreau sa-ti fiu alaturi,cred ca-mi placi.
   -Nu,nu e bine,te rog nu vreau sa-ti ranesc sentimentele dar, nu e bine .
   -Uite acesta este numarul meu,cand crezi ca vei avea nevoie de cineva sa-ti fie alaturi sa-ti simta durerea te rog nu ezita sa ma cauti.
   Se ridica trist si pleaca.
   -Ma numesc Ioana.Ma ridic si eu si pasesc incet in directia opusa,pe o alee goala acoperita cu un covor imens de frunze,indepartundu-ma incet.
  Ajunsa acasa,ma pun sa fac dus. Apa calda curge pe trupul meu rece incalzindu-mi sufletul.Plangeam,dar stropii de apa imi stergeau lacrimile si in mintea mea numa amintiri triste se aflau.
  Pasesc usor spre dormitor,cand deodata dau de biletul lui Ionut.
    -Alo ,Ionut?
    -Da. Raspunde mirat
    -Sunt eu .. Ioana.
    -Buna Ioana.S-a intamplat ceva?
    -Nu.Putem sa ne intalnim mai tarziu.
    -Desigur.La 7 in parc e bine ?
    -Da
    -Ciao Ioana.
    -Ciao.
  Respir incet gandindu-ma daca e bine ceea ce fac.E ora 7. Ma imbrac si pornesc spre parcul gol .Ajunsa acolo ,Ionut astepta nerabdator pe banca.
   -Buna Ioana.
    -Buna.
    -Ia loc te rog.
    -Ionut,sper sa nu ma intelegi gresit .Nu te cunosc indeajuns,dar esti singura persoana pe care o mai am in prezent.Poate te intrebi ce sa intamplat cu mine,de ce sunt in acest loc in fiecare zi. Acum 2 ani pe 12 iunie am venit sa fac o sedinta foto in acest loc.In acea zi a aparut Bogdan,baiatul de care m-am indragostit pe loc.Privirea lui senina,usor palida,ochii lui care ma faceau sa-mi pierd mintile,zambetul lui dulce,iar soaptele lui calde ,si caldura din sufletul lui atunci cand m-a luat in brate pentru prima oara ,am simtit un fior care avea sa nu se mai termine.Am inceput sa ma indragostesc de el .Era ceva ce nu-ti puteai imagina a fost dragoste la prima vedere.Zilele nu se mai terminau cand eram alaturi de el.Am trait o poveste de dragoste pe care altii nu o traiesc  si nu o simt.Intr-o zi  ,era 9 octombrie era o zi destul de rece.Bogdan m-a dus in parc s-a asezat langa mine m-a luat de mana si cu lacrimi in ochi mi-a spus.:Ioana trebuie sa ne despartim: In clipa aceea am inceput sa izbucnesc in plans.A scos o batista si mi-a sters lacrimile.Nu mi-a spus nimic doar s-a ridicat si a plecat cu ochii inlacrima lasandu-mi un mesaj pe telefon ." Iubirea este ca o batista,ea iti va sterge lacrimile de fiecare data lacrimile si tristetea,imbratisarea mea iti va tine de cald,iar sarutul meu sa nu-l uiti niciodata.Te iubesc Ioana." Nu intelegeam de ce trebuie sa se termine asa.
   Ajunsa acasa,ma pun trista in pat imi aprind televizorul incercand a-mi mai atrage atentia.Dar atentia mi-a fost atrasa de telefonul care suna insistent.Raspund intr`un final.
   -Alo.
   -Ioana?
   -Da eu sunt.Cu cine vorbesc?
   -Sunt mama lui Bogdan.
   Vocea ei era tremurata ,si plangea in disperare.
    -Bogdan e bine ?S-a intamplat ceva?
    -Ioana,Bogdan a avut un accident de masina.
   Cad jos,tipand si plangand fara suflare.
    Fug spre spital,inebunita alerg pentru a-l gasi.Receptionista mi-a spus ca este interzis sa-l vad. Imi suna telefonul.Era mesaj de la Bogdan.Imposibil .
    Era trimis cu 2 ore inainte de a se intampla accidentul.
     "Am invatat sa iubesc ,chiar daca doare,Tu mi-ai schimbat viata,mi-ai luminat sufletul,m-ai facut sa uit ce-i tristetea,sa cunosc doar fericirea.M-ai invatat atunci cand ma doare sa strang din dinti pentru ca maine va fi soare.Te iubesc si te rog nu uita zambetul si caldura calda . Bogdan".Am inceput sa plang ,cand la mine a venit o asistenta pentru a-mi spune ca Bogdan a murit acum 10 minute.Din acel moment lumea s-a prabusit .
   -Ioana....
   Plangeam ,iar Ionut m-a cuprins tare in brate si mi-a soptit"Fii tare ,el te priveste si e fericit ca sunt alaturi de tine.".
  
                   Va urma si continuarea . :D
 
  

Moda anilor `80

Stilul business 
     Stilul glamour 

The best singer

Marius Moga :x

joi, 17 noiembrie 2011

Am cele mai bune colege .

Ei bine de 4 ani de cand sunt la liceu am cunoscut cele mai tari colege .Acum ca sunt ultimul an as vrea sa spun cate ceva despre ele.
   Ei bine ...REBECA !
 Rebeca e cea mai nebunatica colega dar si cea mai timida cand vine vorba despre unele chestii mai intime . Ea mereu are ceva de spus si ne face tot timpul sa radem .Este o super colega si o sa-mi lipseasca zilele din liceu si orele de mate cum radeam de profa ca vorbea singura si mai si gesticula :))
   Numero dos: Ana-Mariaa
  Eeee, Ana e cea mai fudula .:)) Bine vorba vine.Nu numai ca e cea mai frumoasa din clasa dar e si o super colega.E genu de fata care are toti baietii la picioare si ii invarte pe degete cum vrea ea .Baieti sariti :)) .O sa-mi fie dor si de ea sa o mai aud cum tipa la mine sa tac ca ea nu intelege nimic la ore,si serile din club cand nu ma lasa sa dansez cu nici un baiat .
   Treeeeei : Nicoletaa Sau Frumoasa Adormita
    Nicoo Doarme toata ziua si acasa si la ore.E nebuna si ea cand o apuca,in rest e o fata destul de draguta si intelegatoaree.
   Four : Laviniaaa
  Aiiii :)) .Doamne cat o sa-mi mai lipseasca si fata asta .E nebuna rau ... Orele de meditatii la engleza ,cand o dam pe englezaa si vorbim numa prostii .Cand ma tragea de par ca ea nu castiga la aparatee .Miss you :*
  Ultima si nu cea din urma PITIKA.The best friend
  Ea e prietena mea cea mai buna .Ea ma ajuta cand mi-e greu si cand sunt trista..4 ani de zile mi-a fost sora,colega ,prietena tot ce am avut eu nevoie.
  
  P.S " Lavinia Spune: And all girl off my classroom are Sluts. "

Suferinta celor de langa noi

Micile probleme fac parte din cotidian. Esti trista pentru ca prietenul te-a parasit sau ai racit si iti curge nasul,sau prietena ta care odata era cea mai buna acum te respinge. 
     Cum priveste lumea din jur un copil bolnav 
 Un copil bolnav poate fi izolat de catre cei din jur .De multe ori e dat la o parte iar din aceasta cauza suferinta poate ajunge sa fie mai mare decat boala in sine. 
  Un copil bolnav se maturizeaza prematur in cele mai multe cazuri ,pentru ca intelege mai curand decat altii lucrurile despre realitatea vietii din care face parte. 
  Ca orice persoana bolnava,ii ieste greu sa inteleaga,sa isi raspunda la intrebarea de ce tocmai lui i se intampla ,de ce tocmai el trebuie sa sufere. 
  Dar tot timpul noi trebuie sa-i sprijinim si sa le explicam ca viata nu e tocmai roz,nu e buna dar nici rea,nu e dreapta dar nici nedreapta.Pur si simplu in viata se intampla multe alte lucruri care depind de noi sa le traim. 

   P.S. " Incearca sa-ti deschizi sufletul pentru a aduce bucurie nu doar pentru tine,ci si pentru cei din jur ."

Ce inseamna pentru mine prietenia adevarata...

Prietenia pentru mine este ca un cadou pe care mi-l daruiesc eu insumi . Am invatat de mica sa apreciez ce am langa mine indiferent de situatie.Tot timpul mama imi spunea ca nu exista prieteni adevarati ,dar eu niciodata nu o ascultam . De  mica imi placea mult sa petrec tot timpul meu liber alaturi de prietenii mei,si nu dadeam importanta minciunilor care erau intre noi ,sau indiferenta dar,astazi sunt de alta parere.Acum mi-am dat seama ca o prietenie adevarata se construieste in timp si cere mult sacrificiu si multa implicare. Acum imi este greu sa fac asa ceva dar , cand eram copil imi venea usor sa leg o relatie de prietenie deoarece, atunci nu stiam de reguli ,de respect si de incredere.Construiam castele de nisip sau ne jucam de-a scoala ceea ce pentru noi era o joaca de copii. Cu cat inaintezi in varsta viata ti se schimba mult .Acum poti realiza ce inseamna o prietena buna si ce inseamna o prietena falsa.Prietenii buni stiu cum sa-ti creasca increderea in tine.Ei te ajuta sa fii sigura si sa scapi de teama adolescentina,si te fac mai fericita si mai puternica atunci cand simti nevoia.Ei sunt ca o batista ,iti sterg lacrimile atunci cand esti trista. In schimb prietenii falsi nu-ti respecta niciodata deciziile tale si tot timpul gasesc un motiv pentru a te ignora sau a te face sa te simti in plus ,unde tu ai dorii sa fii totul.


P.S. "Prietenul nu iubeste prietenul, ci obiectivul prieteniei."